Frisca naturala sau frisca la tub ?

Un detaliu căruia uneori  îi acordăm mai puţină importanţă, dar care influenţează în final parametrii de funcţionare ai organismului nostru este calitatea alimentaţiei. Şi cum în procesul de producţie utilizăm zilnic diferite ingrediente alimentare, astăzi vom vorbi despre unul din ingredientele principale întâlnite într-o cofetărie – frişca.

Ştim cu toţii că odată, bunicile şi mamele noastre preparau în casă frişca, pe care o foloseau apoi în componenţa torturilor sau a prăjiturilor pe care noi, copii fiind, le găseam deosebit de apetisante şi atrăgătoare… În fond, cărui copil nu ii plac dulciurile !? 🙂

Între timp lucrurile s-au mai schimbat…deşi atitudinea copiilor a rămas aceeaşi. Diversitatea produselor care substituie frişca a explodat pe piaţa de profil, lăsându-ne posibilitatea de a alege: frişca vegetală, frişca la tub, frişca lichidă, frişca light sau din prafuri. Niciuna naturală însă. De multe ori chiar şi smântâna pe care o găsim în supermarket, ambalată şi etichetată ca “naturală” nu scapă de conservanţi dubioşi şi procese multiple menite să îi prelungească termenul de valabilitate. Mai mult decât atât, frişca la tub are gust ciudat şi îţi lasă o senzaţie neplăcută după ce o consumi. O scurtă privire pe eticheta acestui produs ne dezvăluie un profil nutriţional nociv şi dezechilibrat: nu mai puţin de 9 E-uri, grăsimi vegetale hidrogenate sau nehidrogenate, grăsimi animale, îndulcitori artificiali, emulgatori, etc.

Frişca folosită de noi în laborator provine în proporţie de 100% din smântâna selectată de la cele mai bune ferme din regiunea Moldovei. Procentul de grăsime din smântână este întotdeauna de cel puţin 30%, pentru rezultate optime. Astfel, folosim ceea ce ne oferă natura şi evităm să intervenim în vreun fel, adăugând prafuri, coloranţi chimici ,conservanţi, stabilizatori, întăritori, aditivi şi alte substanţe care dăunează pe termen lung corpului uman. Ştim că în primul rând contează calitatea şi nu poţi oferi calitate folosindu-te de un lucru fals şi controversat, cum ar fi frişca la tub.

Chiar dacă frişca naturală are un termen de valabilitate mult scăzut celei vegetale, noi o preferăm în acest fel, fiind convinşi că gustul unic şi prospeţimea sunt esenţiale satisfacţiei clienţilor noştri.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

<